Οι νέοι πρωτοποριακοί ορθοπεδικοί επίδεσμοι του οίκου VBM Medizintechnic GmbH, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα παρακάτω σημεία του σώματος :

1) Ώμοςvbm sport1

2) Αγκώνας

3) Καρπός

4) Γόνατο

5) Αστράγαλος

6) Μηρός

7) Μέση

και να καλύψει θεραπευτικά με τους παρακάτω τρόπους.

α)  Κρύο Θεραπεία (συμφώνα με τον κανόνα RICE )

Νέοι  και οξείς  τραυματισμοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με κρύο θεραπεία.  Η κρύο θεραπεία οδηγεί σε συστολή των αιμοφόρων αγγείων.  Η συστολή των αιμοφόρων αγγείων αποτρέπει την αιμορραγία και το πρήξιμο.  Μέσω της κρύο θεραπείας και της συμπίεσης μέσω του επιδέσμου αποτρέπεται η δημιουργία αιματώματος.

R=Rest

I=Ice

C=Compression

E=Elevation

Επιπλέον  πόνος  από αιμάτωμα, χτύπημα, διάστρεμμα, πρήξιμο και φλεγμονή μπορεί να ανακουφιστεί από το κρύο.  Το gel pack αποθηκεύεται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για την κρύο θεραπεία.   Καθώς το gel pack προετοιμάζεται, ένα έχτρα gel pack μπορεί να προετοιμαστεί κατά την διάρκεια της εφαρμογής.

 

 

 

β)  Θέρμο Θεραπεία

Η θερμότητα ενεργοποιεί μέσω του μεταβολισμού την μεγέθυνση των αιμοφόρων αγγείων.  Έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος για μακροχρόνια χρήση.

Για τον έλεγχο της πιέσεως που ασκείται στο εσωτερικό του επιδέσμου μπορεί να χρησιμοποιήσετε  ένα μανόμετρο πιέσεως (Cuff Pressure Gauge)

(VBM Cufflator 0-90 mmHg

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*